Kaj je treba vedeti za učinkovito delo z računalnikom?

Če uporabljamo računalnik na delovnem mestu, potem ga verjetno uporabljamo za zelo specifične naloge. Vedno je seveda dobrodošlo, da se v digitalnem svetu dobro znajdemo, a po drugi strani se najbolj splača znanje poglabljati na področju, ki je za nas najbolj relevantno.

Obvladati moramo predvsem osnovne pisarniške programe, ki se najpogosteje uporabljajo pri službenih opravilih. Na srečo se izvajajo odlični tečaji, recimo Excel za začetnike ali pa kar tečaji za cel programski paket pisarniških programov. Excel za začetnike je seveda idealna izbira za tiste, ki se lotevajo dela s podatkovnimi zbirkami, pa tudi za tiste, ki želijo imeti širok nabor znanj in spretnosti, če bodo te morda zahtevane na naslednjem delovnem mestu. Nenazadnje se uvršča Excel za začetnike med osnovne spretnosti, ki jih pričakuje praktično vsak delodajalec, ne le tisti, ki ponujajo delo v zvezi s podatkovnimi zbirkami.

Osnovni programi že ponujajo dober temelj za učinkovito delo, na mnogih delovnih mestih je to čisto dovolj. Po drugi strani pa se pogosto izkaže, da osnovna znanja le malo pomagajo in moramo vseeno zelo trdo delati, če si želimo z računalnikom kaj pomagati. Najboljšo rešitev bodo na tem področju našli tisti, ki se znajo tudi sami posvetiti oblikovanju rešitev, ki pri delu pomagajo. To omogoča razvojno okolje Azure, ki je priljubljena izbira večjih podjetij in drugih poslovnih uporabnikov. Azure namreč omogoča razvoj lastnih rešitev za uporabo z Microsoftovimi izdelki, tako pa si lahko olajšamo tudi delo s programskim paketom Office. Ni potrebe po znanju specifičnih programskih jezikih, zelo pa pomagajo spretnosti pri oblikovanju algoritmov in načrtovanju tovrstnih rešitev. Nato Azure ponuja okolje, v katerem lahko te funkcionalnosti prenesemo v realnost in preizkusimo v praksi, nato pa tudi redno uporabljamo pri delu. Tako bo delo z računalnikom izredno učinkovito, je pa Azure seveda namenjen tistim, ki že imajo zadostno predznanje.