Kaj postaviti na večji vrt?

Vrtne površine so nadvse dragocene, saj običajno ne moremo uživati v luksuzu prostornega vrta ali dvorišča, še posebej ne v gosto naseljenih urbanih središčih. V preteklosti so zemljo okoli doma izkoristili za gojenje zelenjave, danes pa je to kvečjemu hobi, ki na večjem vrtu ne bo zahteval veliko prostora. Kako torej izkoristiti večje vrtne površine?

Večji vrt je idealno bivališče za domače živali, predvsem za pse. Če na vrtu postavimo pesjak in površino ustrezno ogradimo, se bo štirinožni prijatelj tam počutil kot doma, dodamo lahko seveda tudi razne dodatke, ki bodo naredili izkušnjo še bolj prijetno. Velik pesjak lahko vrt povsem spremeni, predvsem pa na ta način izkoristimo površino, s katero sicer ne bi imeli kaj početi. Res je sicer, da takšna preobrazba pogosto zahteva kar nekaj dela, treba je namreč poskrbeti, da kužka ne bodo motili razni dejavniki okolja, prav tako mora biti pesjak kvalitetno narejen in dobro ograjen. Na vrt lahko spustimo tudi nekatere druge domače ljubljenčke, a v vsakem primeru se moramo prepričati, da je površina na takšno uporabo pripravljena.

Če želimo vrtne površine vseeno zadržati za lastno uporabo ali pa domačih živali preprosto nimamo, lahko večjo površino izkoristimo za preživljanje prostega časa in druženje s prijatelji. Na večji vrt se bo lepo podal vrtni paviljon, ki je idealno stičišče v toplih poletnih večerih. Vrtni paviljon omogoča prireditev piknikov in podobnih druženj, v senci na svežem zraku pa lahko uživamo tudi sami, morda v družbi dobre knjige. Seveda je pametno v vsakem primeru vrtni paviljon dopolniti še z garnituro vrtnega pohištva, lahko poskrbimo še za osvetlitev, možnosti nadgradnje pa so praktično neomejene. Velik vrt lahko zelo posrečeno dopolnimo z letno kuhinjo, ki je neprecenljiva pridobitev za tiste, ki v poletnem času radi zabavajo goste na piknikih ali pa zgolj uživajo pri kuhanju na prostem.