Kdaj je čas za novo polaganje ploščic?

Se slučajno sploh spomnite kdaj je bila nazadnje prenovljena vaša kopalnica? Velika večina ljudi pusti prenovo kopalnice kot nekaj, kar se naredi samo, če je nujnost res velika, vendar obstajajo trenutki, ko je to skoraj da neizogibno. Eden izmed primerov tega je recimo to, da neka cev začne puščati. To je klasični primer v katerem se ljudje odločijo za to, da bo pri njih doma končno potekalo polaganje ploščic.

Najprej moramo odstraniti vse stare ploščice in pri tem je ključno, da za izvajalca del najamemo kvalitetno keramičarstvo, saj bomo lahko samo na ta način dejansko dosegli to, da bodo ploščice odstranjene tako, da bomo imeli čim manj dela s popravljanjem površine preden namestimo nove. Prav tako pa na ta način izbrano keramičarstvo in mojster dobijo nekaj trenutkov, da si ogledajo kakšno je stanje kopalnice in v kakšni meri je potrebna prenova. Če se gre samo za estetsko polaganje ploščic je obseg dela lahko precej drugačen od sanacije celotne stene zaradi problema z zamakanjem in plesnijo.

Da sploh ne omenimo tega, da mora keramičarstvo imeti priložnost si podrobno ogledati prostor, da nam lahko najbolje svetujejo glede izbire novih ploščic in tega, kakšne vrste ploščic moramo izbrati. Lahko pa da se zgodi, da nam keramičarstvo tudi predlaga, da kakšen kopalniški element prestavimo, saj lahko na ta način bolj učinkovito saniramo problem, ali pa samo zato, ker imamo priložnost preden poteka končno polaganje ploščic še prerazporediti elemente, s katerimi nismo zadovoljni, kar je kasneje bolj ali manj nemogoče.

Ne glede na to, v kakšnem obsegu se odločimo za polaganje ploščic pa je pomembno, da se zavedamo tega, da je tudi kopalnica prostor, ki na vsake toliko časa potrebuje nekaj ljubezni in skrbi tako kot tudi vsi ostali prostori v naši hiši oziroma stanovanju.