Najzmogljivejša tablica ASUS

Kaj zmorejo zmogljivi sodobni tablični računalniki? Odgovor na to vprašanje bomo bržkone našli pri izdelkih priznanega proizvajalca ASUS, ki velja za avtoriteto na tem področju – nenazadnje gre za znamko, ki je posebej specializirana za gaming. ASUS torej ve, kaj pričakujejo od svoje opreme najzahtevnejši uporabniki, med katere se uvrščajo tudi igričarji.

Še tako zmogljiva tablica ASUS se sicer ne bo približala vrhunskim izdelkom iz gaming ASUS linije. To namreč ni namen tabličnih računalnikov, saj verjetno tablice nihče ne izbere zaradi surove zmogljivosti. Iščemo dobro razmerje med zmogljivostjo in drugimi pomembnejšimi lastnostmi, na primer mobilnostjo in avtonomijo baterije.

Nekatere ASUS tablice so vseeno zelo impresivne tudi glede zmogljivosti. Vsebujejo enake komponente, kot jih najdemo tudi v prenosnih računalnikih, zato konfiguracije proizvajalcu dopuščajo zelo veliko svobode. Predvsem v seriji Transformer najdemo kar nekaj prepričljivih kandidatov za najzmogljivejšo tablico na trgu – v teh izdelkih so vgrajeni Intel Core i7 procesorji novejših generacij, njihovo zmogljivost pa dopolnjuje še delovni pomnilnik v kapaciteti 8 GB. Za gamersko grafično kartico v kompaktnih tablicah seveda ni prostora, se pa tudi Intel grafično čipovje zelo dobro obnese celo pri igrah, še bolje pa pri mnogih drugih opravilih, ki zahtevajo posebno grafično moč.

Nekatere lastnosti, ki jih ima zmogljiva tablica ASUS, so gotovo zelo podobne lastnostim izdelkov iz linije gaming ASUS. A vseeno gre za zelo kompaktne, lahke in povsem prenosljive izdelke. V večini primerov so zmogljivejše tablice na voljo v hibridni obliki, torej z odstranljivo tipkovnico. Posebej prepričljivi pa so lahko tudi ultra kompaktni prenosniki z na dotik občutljivim in povsem vrtljivim zaslonom, ki lahko delujejo kot tablica.