Nakup gostinskega pomivalnega stroja

V gostinstvu je pomivalni stroj nepogrešljiva naprava, in to v vsakem obratu. Ne glede na to, ali gre za veliko restavracijo, v kateri so naprave v kuhinji v stalnem delovanju, ali pa za manjši gostinski lokal, ki streže le pijače, je treba imeti dober in zanesljiv pomivalni stroj, ki bo brezkompromisno opravljal svojo nalogo. Ker pa je profesionalna oprema lahko pregrešno draga, je nakup pomivalnega stroja za gostinsko rabo lahko precej nehvaležno opravilo. Na srečo je nekaj možnosti za posrečeno rešitev tega problema.

Rabljeni gostinski pomivalni stroj

Možnost za prihranek predstavlja rabljeni gostinski pomivalni stroj, pri katerem ni treba sklepati kompromisov glede kvalitete, lahko pa koristimo ugodnejšo ceno, ki jo ponuja rabljena oprema. Seveda se je treba še vedno prepričati o tem, da dejansko kupujemo dobro napravo, a v vsakem primeru lahko pričakujemo nižje stroške.

Težava je morda v tem, da nakup rabljene opreme ne ponuja toliko izbire. Če potrebujemo na primer podpultni pomivalni stroj, morda ne bomo našli ustrezne naprave glede na omejitve prostora, kamor ga želimo vgraditi. Podpultni pomivalni stroj je odlična rešitev za mnoge gostinske lokale, a morda preprosto ne bo prišel v poštev, če nima pravih dimenzij in drugih lastnosti. To pomeni, da je treba imeti nekaj sreče pri nakupu rabljene opreme, saj rabljeni gostinski pomivalni stroji pač ne ponujajo toliko izbire kot nakup nove opreme. Seveda podpultni pomivalni stroji niso edini, ki povzročajo težave zaradi omejene izbire, še več preglavic lahko povzroča omejen nabor funkcionalnosti, ki izloči zahtevnejše uporabnike.

Najem pomivalnega stroja

Za krajši rok je smiselna rešitev tudi najem pomivalnega stroja. Pri tem je sicer spet težava z izbiro, a vseeno imamo na voljo več možnosti, če upoštevamo še to opcijo. Prav tako najem omogoča izbiro vrhunskih naprav za ugodno ceno – morda lahko to izkoristimo in najem vključimo tudi v redno strategijo poslovanja.