Napredne naprave za obdelovanje vrta

Seveda lahko domačo zelenico pokosimo kar s staromodno ročno koso, a opravilo bo veliko lažje, pa tudi hitrejše in učinkovitejše, če se poslužimo sodobnejšega orodja. Sploh zato, ker so na voljo odlične kosilnice tudi za domačo rabo.

Za ljubitelje sodobne tehnologije verjetno najbolj privlačno možnost nudi električna kosilnica. V prvi vrsti seveda zato, ker gre za napravo z izjemno varčnostjo in učinkovitostjo, nato pa tudi zato, ker so to večinoma novi izdelki, opremljeni še z vrsto dodatnih priročnih funkcij. Električna kosilnica se dobro izkaže predvsem ob dolgoročni uporabi – ne zahteva skoraj nobenih stroškov pri delovanju, pa tudi vzdrževanje je precej enostavnejše.

Električne in druge kosilnice pa so na voljo v različnih izvedbah. Za zahtevnejše uporabnike je najboljša možnost vrtni traktor, ki združuje poleg funkcije košenja še mnoge druge nadvse uporabne funkcionalnosti. Tudi vrtni traktor je lahko električna kosilnica, prav tako pa so seveda na voljo običajne bencinske izvedbe. Takšen traktor je vsestranski in se bo zelo dobro izkazal v uporabi tistih, ki obdelujejo večje zelene površine, ne glede na to, ali gre za domače dvorišče ali pa velike zelenice.

Kljub temu, da spada vrtni traktor med najbolj napredne naprave za vzdrževanje lepe trate, pa mora v tem oziru prednost priznati robotskim kosilnicam. Te sicer nimajo posebne nosilnosti in poleg košenja ne morejo opravljati drugih funkcij, so pa pri svojem osnovnem namenu zelo učinkovite – trato namreč pokosijo kar same, kar je še kako dobrodošlo pri večjih površinah, ki bi jih tudi s sedežno kosilnico dolgo časa kosili.