Nepogrešljivi pripomočki za čiščenje zunanjosti hiše

V varnem zavetju zaprtih stanovanjskih prostorov se lahko mirno posvetimo čiščenju vsakega kotička, na voljo pa imamo celo vrsto pripomočkov in sredstev, ki ta opravila močno poenostavijo. Ker večino časa preživimo v notranjosti hiše, je logično, da tudi čiščenju več pozornosti posvetimo prav tam. Če pa se lotimo čiščenja zunanjosti hiše, naletimo na kar nekaj težav, ki jih bomo uspešno odpravili le z uporabo pravih pripomočkov.

Najbolj učinkovita naprava za čiščenje zunanjosti hiše je verjetno štrajfiks, ki bo kos praktično vsem madežem na odpornih zunanjih površinah. Z njim se lahko lotimo tudi fasade, seveda pa je kot nalašč še za terase, nadstreške, garaže in druge podobne površine. Nenazadnje pa lahko z visokotlačnim čistilcem očistimo tudi vozila, orodje in druge predmete. Skratka, gre za zelo vsestransko napravo, ki je nepogrešljiva za čiščenje zunanjosti hiše. Štrajfiks je morda manj priporočljiv le za čiščenje kakšnih občutljivejših površin, ki pa jih zunanjost hiše na srečo nima veliko. Nekaj pozornosti namenimo čiščenju oken, polken in drugih podobnih površin, ki bi jih lahko štrajfiks z močnim curkom vode lahko poškodoval.

Za nežnejše, a nič manj učinkovito čiščenje steklenih površin, bo najbolje uporabiti namenski čistilec oken. To je pripomoček, ki se v tej vlogi nedvomno najbolje obnese, saj tudi štrajfiks ne dosega takšnih rezultatov. Čistilec oken olajša prav tisto opravilo, ki je pri čiščenju zunanjosti hiše pogosto najzahtevnejše – čiščenje steklenih površin. Pravzaprav pa lahko s tem pripomočkom očistimo praktično vse ravne gladke površine, na primer tudi ploščice, kar je še kako priročno, če se pri čiščenju zunanjosti hiše srečujemo s takšnimi materiali. Dober čistilec oken se bo izkazal za nepogrešljiv pripomoček pri urejanju izgleda našega bivališča, zato se splača investirati v nakup odlične naprave. Verjetno ni treba posebej omenjati, da so ravno izpostavljene steklene površine pogosto šibka točka sicer urejenih hiš.