Novosti v 2018 modelu Ford Edge

Ford, tako kot vsako drugo avtomobilsko podjetje, vsako leto poskuša na trg poslati nekaj novega, nekaj inovatinvega. Nekaj, s čimer se bodo lahko ob bok postavili konkurenci.

Letošnje leto ni nobena izjema, saj je Ford na trg poslal prenovljeni model Ford Edge, ki je poln novih funkcij in spremenjenega dizajna.

Ford Edge je letos, tako kot že prejšnja leta, avto, ki se osredotoča na prostornost in praktičnost. Nima prekomerno izstopajočega dizajna, saj se ne osredotoča niti na visoke hitrosti, niti na vožnjo izven urejenih cest. Na splošno drži obliko avtomobila, ki je praktičen za družinsko uporabo in zanesljiv v vsakdanjem življenju.

Ford je v letošnji model avtomobila vgradil precejšnjo mero zanimivih dodatkov. Najbolj oglašujejo pametne sisteme za prilagajanje hitrosti pri vožnji za drugim avtomobilom, opozorilne signale, ki ti pomagajo ostati znotraj obeh cestiščnih črt in adaptivna jakost zavijanja, glede na hitrost, ki jo ima Ford Edge.

Vključuje tudi sprednjo 180 stopinjsko kamero, 12 senzorjev, ki vozniku s parkirnim asistentom pomagajo brezhibno parkirati, stekleno streho, ambijentno prilagodljivo svetlobo ki razsvetljuje do ravno pravšnje mere notranjost avtomobila, opozorilni sistemi za prisotnost drugih vozil v mrtvem kotu in druge.

Ford je v svoj nov model tega avtomobila res vključil marsikatero malenkost, ki bo voznikom olajšala vožnjo. Poleg tega pa se avtomobil lahko ponaša, tako pravijo, z izjemnim in luksuznim dizajnom, ki ga ima avtomobil na zunaj in na noter.

Zraven vseh navzven vidnih dodatkov, pa je Ford uspel v avtomobil stisniti še marsikaj drugega, ki je očem na prvi pogled skrito. Tako je novi Edge opremljen s senzorji in asistenti, ki pomagajo razporediti obtežitev vseh štirih koles tako, da prepreči možnost zdrsa avtomobila. Ravnotako pa je avto opremljen tudi s štirimi samostojnimi senzorji za preverjanje zračnega tlaka v vsaki pozamezni pnevmatiki, ter lahko na tak način voznika že pravočasno opozori, da nekaj ni vredu.