Ogrevanje z elektriko

Izbira sistema ogrevanja je ena izmed najpomembnejših odločitev pri gradnji oziroma prenovi stanovanja, seveda pa tudi pri opremljanju poslovnih in gospodarskih prostorov. Ima namreč zelo daljnosežne posledice, ki se kažejo predvsem v stroških ogrevanja skozi leta bivanja v zgradbi. Prav tu se izkažejo številne prednosti, ki jih prinašajo električni paneli. Gre za sistem ogrevanja, ki deluje na elektriko, s tem pa predstavlja zaželeno alternativo drugim sistemom. Zadovoljni uporabniki izpostavljajo predvsem dejstvo, da je z IR paneli ogrevanje cenovno ugodno na dolgi rok.

Prav cena je ena izmed glavnih atrakcij ogrevanja na elektriko. V primerjavi z drugimi gorivi je elektrika namreč zelo poceni, tako da z IR paneli ogrevanje prinaša skorajda zanemarljiv strošek. Točne številke so seveda odvisne od cenika dobavitelja električne energije, veliko pa je možno prihraniti še s preudarno uporabo v času nižje tarife. Poleg tega so električni paneli zelo učinkoviti, kar pomeni, da v toploto spremenijo praktično vso električno energijo, ki jo za ogrevanje namenimo – za večino drugih načinov ogrevanja takšna učinkovitost ni dosegljiva.

A cena ni edina prednost, ki jo prinašajo električni paneli. Velik plus je tudi enostavna montaža in uporaba. Nekateri drugi sistemi zahtevajo znatne gradbene posege, medtem ko je možno panele enostavno namestiti tudi v dokončane in opremljene prostore. Z IR paneli ogrevanje ne predstavlja nobenega izziva, nasprotno – lahko ga celo avtomatiziramo s uporabo pametnih termostatov in druge dodatne opreme. IR paneli so varni, elegantni in neslišni, v končni fazi pa je pomembno predvsem to, da so učinkoviti pri ogrevanju vseh vrst prostorov.