Osnovna oprema za hidroponiko

Vsak, ki se želi posvetiti hidroponiki, bo hitro ugotovil, da brez ustrezne opreme ne bo šlo. Pri običajnem vrtnarjenju potreba po pravih pripomočkih ni tako izrazita – vrtnarsko orodje je tako ali tako zelo dostopno, poleg tega je možno veliko narediti že brez posebej specializiranih pripomočkov. Pri hidroponiki je zadeva drugačna – tisti, ki želijo gojiti rastline brez zemlje in sončne svetlobe, se bodo morali poslužiti nekaterih ključnih kosov hidroponične opreme.

Grow box

Večinoma pridejo v poštev tako imenovani grow boxi, v katerih je dovolj prostora za rastline ter za opremo, ki omogoča uspešno rast. Ključna je osvetlitev, ki mora imeti časovno stikalo za luč ter prilagodljiv reflektor. Kako uporabno bo časovno stikalo za luč je sicer odvisno od okoliščin, a vsekakor ga je pametno imeti. Treba je poskrbeti tudi za ustrezno prezračevanje in filtriranje zraku, kar je spet do neke mere odvisno od okoliščin. Osnovne kose opreme je možno dobiti v cenovno ugodnih kompletih, ki prinašajo vse potrebno za začetek, medtem ko so dodatki, kot so časovno stikalo za luč, filtri in podobno, seveda na voljo za nakup posebej.

Mediji, gnojila in druga sredstva

Najlažje je izbrati pravo znamko. Fox Farm na primer v ponudbi združuje vse, kar rabimo za osnovno hidroponiko. V Fox Farm ponudbi najdemo medije za rast, substrate, ključna gnojila in napredna sredstva za uspešno rast in boljše plodove. Znamka je posebej priljubljena med začetniki, ki iščejo prav zbirko osnovne opreme, ne da bi morali brskati med neštetimi specializiranimi opcijami. Seveda pa so Fox Farm izdelki tudi nadvse učinkoviti pri svojem delu!