Osnovne storitve zasebnih zobozdravnikov

Kdaj bomo obiskali zasebnega zobozdravnika? Večinoma se za to opcijo odločamo v primeru, da želimo polepšati svoje zobe, ali pa da iščemo kakšne storitve, ki v zdravstvenem zavarovanju niso krite. Ponudba zasebnih ambulant je prilagojena povpraševanju – skoraj vsak zobozdravnik brez koncesije ima v ponudbi nekatere storitve, ki jih lahko štejemo pod osnovne.

Beljenje zob

Beljenje in drugi estetski posegi vsekakor predstavljajo pomemben delež dela za zasebne zobozdravnike. Te storitve so še posebej priljubljene zato, ker gre za hitre in učinkovite posege, ki so lahko tudi cenovno precej ugodni. Sodobne rešitve omogočajo vedno več izbire, zato je beljenje zob tudi vedno pogostejša odločitev. Te storitve seveda ne bomo našli v ordinacijah, ki opravljajo le posege, krite v zdravstvenem zavarovanju – za beljenje zob bo treba obiskati zasebnika, na srečo pa je ponudba na tem področju izredno bogata, saj gre nenazadnje za eno izmed osnovnih in tudi najbolj priljubljenih storitev.

Zobni vsadki

Že en sam implantat je le izjemoma krit z zdravstvenim zavarovanjem, kaj šele, da bi želeli na ta način nadomestiti več manjkajočih zob. Zato se storitve zobne protetike pogosto izvajajo v zasebnih ambulantah. Dobra novica je ta, da za implantat ni treba odšteti veliko denarja – na voljo so že za kakšnih 400 €, kar je vsekakor ugodna cena glede na to, da gre za trajno in učinkovito rešitev z odličnimi rezultati tudi na dolgi rok. Vse to so dejavniki, zaradi katerih se pacienti pogosto odločajo za implantat pri zasebnih izvajalcih, posledično pa lahko tudi nekatere protetične storitve že štejemo med osnovno ponudbo.