Plinski žar že leta kraljuje skoraj vsem vrtovom

Živimo na področju, kjer mamo načeloma v času poletja ali pozne pomladi izjemno ugodno vreme in sicer imamo neviht, vendar načeloma je to čas, ko je najmanj padavin in tako lahko najlažje načrtujemo to, da si hrano pripravljamo zunaj in ravno pri tem nam lahko pomaga ali plinski žar, ki je zagotovo eden izmed najbolj priljubljenih pripomočkov za pripravo hrane zunaj, nekateri pa so si na vrtu zasnovali objekte kot so letne kuhinje na prostem, ki prav tako služijo temu, da lahko poleti uživamo prostost zunanjosti in hkrati pripravimo odličen obrok.

Plinski žar je priljubljen zato, ker je enostaven za uporabo, saj moramo nanj le priključiti plinsko jeklenko, odpreti ventil, ustvariti iskro in že lahko uživamo v peki mesa ali zelenjave, mogoče celo sira in s tem začnemo sezono piknikov. Vsi drugi žari potrebujejo veliko več predpriprave kot plinski žar, zato še vedno ta ostaja kot najbolj priljubljena različica žara. Seveda ne pravimo, da je imeti žar na oglje sporno, nikakor ne, ta nam omogoča, da dobimo popolnoma drugačen okus kot ga ima plinski žar, vendar je ta vseeno bolj prijazen do uporabnika.

Če pa želimo izkušnjo, ki je popolnoma enaka kot kuhanje noter, vendar se izognemo temu, da bi pregrevali notranje prostore so najboljši odgovor na to letne kuhinje na prostem. Ne le da so letne kuhinje na prostem dobesedno kuhinje, ki so zgrajene iz materialov, ki lahko preživijo razne vremenske pojave in imajo vključene naprave oziroma gorilnike, ki so primerni za zunanjo uporabo, ravno zaradi tega so letne kuhinje na prostem lahko podaljšek naše normalne kuhinje in predstavljajo prikupen način, da se poleti oddaljimo od svoje normalen dnevne rutine in prinesemo v poletje še veselje tega, da kuhamo zunaj, kar nam lahko poleg žarov omogočajo le še letne kuhinje na prostem.