Ploščice za kopalnico in kuhinjo se nekoliko razlikujejo

Če dobro pomislimo se v kar nekaj prostorih po našem domu nahajajo ploščice, četudi sprva ne bi pomislili, da jih je toliko je realnost taka, da če želimo imeti čist in dobro vzdrževan dom, morajo biti ploščice prisotne bolj ali manj povsod, kjer je prisotna voda. Ti prostori zajemajo predsobo, sušilnico oziroma pralnico, kuhinjo ter kopalnico. Največja razlika med temi prostori pa je ta, kakšne ploščice se njih nahajajo.

Najbolj so nam poznane klasične ploščice za kopalnico, ki so prisotne v prav vsaki urejeni hiši ali stanovanju. Razlog, zakaj sploh obstajajo ploščice za kopalnico je ta, da moramo v tem prostoru dobro zaščititi stene pred tem, da bi se na njih nastanila plesen, saj bi to pomenilo, da bi morali stene ves čas obnavljati. Edina alternativa temu pa je, da se odločimo da prostor vsaj tam, kjer vemo, da bo prisotna voda, zaščitimo s tem, da po stenah in na tleh namestimo ploščice za kopalnico in s tem poskrbimo, da nam ni treba na vsake nekaj mesecev skrbeti, kje se nabira nesnaga.

KO smo že pri nesnagi, to je razlog, da obstajajo keramične ploščice za kuhinjo. Nekateri se odločijo, da bo tudi pod v kuhinji prekrit s keramiko, vendar se večina odloči le za to, da steno, kjer je njihova delovna površina in za štedilnikom prekrijejo tako, da tja namestijo keramične ploščice za kuhinjo. Razlog, zakaj se ljudje za to odločajo je preprost in sicer relativno podoben kot pri kopalnici. S tem, ko namestimo keramične ploščice za kuhinjo zaščitimo steno in s tem poskrbimo, da se nam ni treba ves čas ubadati s tem, kje se je naredil kakšne madež, ker lahko keramiko preprosto pobrišemo in skoraj da pozabimo na to, da je prej kaj bilo narobe. To je odličen način ohranjanja čistosti.