Ponudba Posočja za pogumne

Za vse navdušence nad adrenalinskimi podvigi je prava destinacija Posočje. To dokazujejo trume domačih in predvsem tujih obiskovalcev, ki v zadnjih letih pridno koristijo pestro ponudbo adrenalinskih dejavnosti v tem koncu Slovenije. Kaj je na izbiro? Praktično vse, kar lahko ponudi razgibana narava ob reki Soči.

Rafting Soča

Soča je idealna za tiste, ki se želijo po živahni reki spustiti z raftom. Gotovo je za rafting Soča najbolj primerna slovenska reka, saj ima vse, kar si adrenalinski odvisniki sploh lahko zaželijo – od hitrih brzic do počasnejših odsekov, vse skupaj pa zaokrožuje slikovita okolica reke s številnimi naravnimi in tudi kulturnimi znamenitostmi. Poleg tega je za rafting Soča idealna še zaradi bogate ponudbe, ki so jo pripravili lokalni turistični ponudniki – v Bovcu, Kobaridu in Tolminu res ni težko najti agencije, ki v svoji ponudbi skriva tudi vodene spuste z raftom. Seveda se je možno na reko podati tudi v lastni režiji ali pa v kakšnem drugem plovilu.

Tandemski skok s padalom

Škoda bi bilo Posočje občudovati le s tal. Tandemski skok s padalom je kot nalašč za tiste, ki želijo svet videti s ptičje perspektive, hkrati pa uživati v nepozabni adrenalinski izkušnji. Skok v tandemu je seveda prilagojen za začetnike, še najbolj za tiste, ki se prvič podajajo na takšno dogodivščino, vsekakor pa je doživetje nepozabno tudi za tiste, ki so skočili že večkrat. Tudi za tandemski skok s padalom je pri lokalnih turističnih agencijah veliko ponudbe, predvsem v Bovcu, ki ima več ustreznih vzletišč in tudi športno letališče.