Selitve občutljivih predmetov

Prevoz tovora za osebne namene je lahko precej komplicirano opravilo. Le redko se namreč soočimo s potrebo po prevozu velikih, težkih in občutljivih kosov, zato ponudbe na tem področju ni ravno na pretek, še posebej, če gre za kakšen bolj kompliciran prevoz. Pogosto se takšnega transporta lotimo kar sami, če imamo na razpolago ustrezno vozilo, a se večinoma izkaže, da se tveganje ne izplača, gotovo pa bo tak prevoz povzročil veliko sivih las, tudi če bo uspešen.

Rešitev za selitve težjih in občutljivejših predmetov ponujajo nekateri selitveni servisi. Nekateri ponudniki imajo prilagojene storitve prav za ta namen, morda celo za konkretne tovore. Ena izmed specifičnih storitev je so na primer selitva klavirja, ki pride vsekakor zelo prav. Selitev klavirja je običajno opravilo, ki se ga težko lotimo sami brez ustreznega vozila in opreme. Pomoč selitvenega servisa je torej še kako na mestu, še posebej, če izberemo izkušenega izvajalca, ki pozna vse potencialne zaplete pri takšnih prevozih.

Posebno kategorijo pa predstavljajo še občutljivejši predmeti. Selitev klavirja sicer spada tudi na to področje, saj gre za velik in težek tovor, ki je hkrati tudi precej občutljiv in tudi dragocen. Ni pa nujno, da so občutljivi in dragoceni tovori veliki ali posebej okorni za prevoz. Posebej previdno je treba na primer prevažati umetniška dela, tudi razna manjša glasbila, steklene in druge krhke ter lomljive izdelke, določene elektronske naprave in podobne zadeve, ki se lahko hitro poškodujejo. Selitve takšnih predmetov je pametno zaupati selitvenemu servisu, tudi če bi jih morda lahko prepeljali kar sami.