Selotejp je zelo priročna stvar pri opravljanju različnih opravil

Vsakemu izmed nas se je že zgodilo, da se je odpravil na rojstni dan od nekoga in je seveda temu primerno tudi kupil darilo. Samo darilo je seveda potrebno lepo zaviti, da predstavlja presenečenje in ga oseba, kateri je namenjeno, ne vidi takoj.

Selotejp je tako zelo priročna stvar za končno zavijanje darila in pa tudi za opravljanje drugih raznih opravil. Gre torej za lepilni trak, ki nam olajša veliko del in s katerim si lahko velikokrat pomagamo. Razna dokumentacija se lahko velikokrat zgubi, če zanjo ne poskrbimo in je ne pospravimo na varno. Selotejp nam omogoča, da to dokumentacijo zlepimo skupaj in bo vse na enem kupu. Seveda pa se lepilni trak ne uporablja le za dokumentacijo, ampak tudi za veliko drugih del.

Na izbiro so nam različne debeline in pa razlikujejo se glede na namen uporabe. S temi trakovi lahko tudi zaščitimo razne prostore, če upravljamo kakšna dela, katera zahtevajo določeno zaščito.

Etikete predstavlja kos določenega materiala, ki je pritrjen na embalažo izdelka

Vsak izdelek, ki ga želimo v trgovini kupiti, seveda prvo preverimo. Njegova sestava in uporabnost sta seveda zapisana. Etikete so torej tista stvar na embalaži izdelka, na kateri lahko zasledimo vse podrobnosti o določenem izdelku. Na le tej lahko zasledimo, kaj vse ta izdelek vsebuje in kako je narejen. Na sami etiketi je tudi ime proizvajalca, ki je določen izdelek ustvaril.

Etikete so najpogosteje natisnjene na material iz papirja, saj je le ta cenovno ugodna, ter enostavna za izdelavo. Lahko je poljubnega formata in le to po željah naročnika oblikuje oblikovalec, nato pa se jo natisne. Najbolj priljubljena tehnika tiska papirnatih etiket je digitalni tisk.

Možno pa je tudi, da so prazne ter se na njih informacije zapiše ročno, ali pa z uporabo manjših delovnih tiskalnikov v trgovinah.