Shranjevanje svežega sadja

Vsakomur je verjetno povsem jasno, da ima sveže sadje zelo omejen rok trajanja. Če vam ni mar za izvor in kakovost sadja, to niti ni problem – v velikih nakupovalnih središčih je namreč možno najti vse vrste sadja vsak dan v letu. Tisti pa, ki cenijo kakovostno sadje domače pridelave, bodo prišli na svoj račun le v času sezone. Ta čas je treba izkoristiti in sadje ustrezno shraniti, da bo sveže in užitno dlje časa. Še posebej je to pomembno za pridelovalce sadja, ki se soočajo z izzivom, kako zapakirati in shraniti večje količine hitro pokvarljivega sadja, kot so na primer jagode. Na srečo pa obstaja kar nekaj ustreznih rešitev – že folija za pakiranje živil se lahko odlično izkaže, še bolje pa se obnese specializirana embalaža za jagode.

Folija za pakiranje živil se običajno uporablja z drugimi kosi embalaže, na primer z alu pladnji, embalažo iz stiroporja ali plastičnimi posodami. Takšna rešitev je zelo ugodna takrat, ko želimo svežino jagod ohraniti le za kratek čas. Folija za pakiranje živil v takšnem primeru poskrbi, da jagode ostanejo na varnem.

Plastična embalaža za jagode je boljša izbira v primeru, da bi radi jagode ohranili sveže dlje časa, predvsem pa takrat, ko moramo sadje tudi pretovoriti na drugo lokacijo. Takšna embalaža za jagode je tudi bolj primerna za prezentacijo pri prodaji, zato jo srečujemo pri mnogih trgovcih. Glavna vloga takšne embalaže pa je vsekakor najprej v tem, da zagotavlja higiensko, varno in praktično shranjevanje jagod. Za nameček so namenske plastične posodice tudi cenovno ugodne.