Sodobne zobozdravstvene storitve

V sodobno opremljenih zobozdravstvenih ordinacijah so seveda na voljo vse klasične storitve, na primer redni pregledi in zdravljenje zob. Mnogi zobozdravniki pa poleg tega nudijo še kopico drugih storitev, ki se v določenih primerih izkažejo za zelo koristne. Večinoma ciljajo predvsem na odrasle, vključujejo pa recimo estetske in protetične storitve.

Estetsko zobozdravstvo

Med estetskimi storitvami so posebej priljubljene tiste, ki zagotavljajo belino zob, a tudi druge, ki bolj korenito spremenijo podobo nasmeha. V poštev pridejo nekatere ortodontske rešitve, na primer Invisalign, ki je priljubljen zobni aparat za uporabnike vseh starosti. Invisalign ima to posebnost, da je povsem prozoren in zelo tanek, tako da ne moti ne izgleda ne funkcionalnosti zob pri uporabi. Gre za snemni aparat, ki se lahko uporablja za hitre posege, pomaga pa tudi pri kompleksnejših zdravljenjih. Invisalign je vsekakor ena izmed opcij za tiste, ki iščejo učinkovite sodobne rešitve na področju estetskega zobozdravstva.

Zobna protetika

Pri zobni protetiki predstavlja največji napredek implantologija. Sodoben implantat je nadvse vsestranska rešitev, uporabna v zelo različnih primerih. Izguba zoba ali zob ni več velik problem, saj dober implantat brez težav nadomesti izgubo, tudi v primeru izgube vseh zob.

S sodobno opremo in postopki je možno zobne vsadke vgraditi brez kompliciranih posegov in bolečin. Pravzaprav se lahko implantat vstavi brez rezanja in brez dodajanja kosti, prav tako ni potrebno brušenje sosednjih zob. To seveda velja le v določenih primerih, medtem ko tudi na področju zobne protetike nekatera opravila še vedno zahtevajo veliko dela, a gotovo sodobne rešitve predstavljajo dobro izbiro.