Tablica namesto prenosnika

Prenosni računalniki so nepogrešljiva oprema marsikaterega popotnika, pa tudi tistih, ki se na pot odpravijo le občasno – v vsakem primeru je dobro imeti ob sebi zmogljiv vsestranski računalnik. Najbolj priljubljeni so Lenovo prenosniki, ki ponujajo največ izbire, predvsem pa so cenovno ugodni in s svojimi vsestranskimi odlikami predstavljajo priljubljeno možnost za različne profile uporabnikov. A kljub temu, da Lenovo prenosniki pokrivajo zelo širok spekter želja in potreb, je včasih dobro premisliti o alternativah – ne le o drugih modelih in znamkah prenosnikov, temveč tudi o tabličnih računalnikih.

Lahko tablica nadomesti prenosnik? Mnogi uporabniki bodo ugotovili, da kakšnih posebnih zadržkov pri tej zamenjavi ni. Nenazadnje so sodobni tablični računalniki že zelo zmogljivi in ponujajo izredno širok razpon funkcionalnosti – Apple iPad je verjetno najboljši primer, saj lahko povsem nadomesti prenosni računalnik. Seveda imajo tablice še druge odlike, predvsem tiste edinstvene, s katerimi se ločijo od prenosnikov. Čeprav je Apple iPad zmogljiv in uporaben, je recimo zelo kompakten, lahek in prenosen, da ne omenjamo elegantne vizualne podobe, ki ga krasi. Postal bo neprecenljiv spremljevalec na vsaki poti, saj lahko tablico tudi dejansko povsod vzamemo s seboj. Prenosniki zahtevajo posebno torbo in so dokaj nerodni za prenašanje, lahko tudi precej težki. Tablico pa lahko enostavno pospravimo v praktično vsako torbo, morda celo v žep. Zmogljivejše tablice, kot je Apple iPad, sicer imajo svoje torbe v različnih izvedbah, a brez težav uporabimo tudi druge torbe.

Svoboda pri uporabi tabličnega računalnika je za marsikaterega uporabnika prepričljivejša odlika od morebitnih dodatnih zmogljivosti in funkcionalnosti prenosnikov. Seveda, Lenovo prenosniki in drugi večji proizvajalci ponujajo tudi kompaktne prenosnike in morda celo hibridne prenosnike, a elegance, dimenzij in nizke teže tablic na ta način nikoli ne bodo mogli doseči. Čisto možno je torej, da se bo izbira tabličnega računalnika izkazala za veliko bolj smiselno, čeprav to ne velja za prav vsakega uporabnika.