Toplotna črpalka zrak zrak vam ogreva in ohlaja stanovanje

Ali veste, da je za optimalno ogrevanje in hlajenje prostorov, najprimernejša toplotna črpalka zrak zrak? Z uporabo takšne črpalke za ogrevanje ne pomeni le velik prihranek električne energije, ampak tudi enostavno rešitev ogrevanja različnih prostorov. Takšne toplotne črpalke so izredno enostavne za montažo in brez težav jih boste lahko zamenjali za stare električne sisteme. Možno jih je postaviti v katerokoli stanovanje, hkrati pa vam zagotavlja visoko energetsko učinkovitost.

 

Toplotna črpalka zrak zrak se kar v 80% napaja iz energije iz zraka, le ostalih 20% porablja iz električne energije. Naprava bo vaš prostor tako grela kot tudi ohladila, saj deluje tudi kot klimatska naprava. Namestite jo lahko kjerkoli v prostoru, na strop, na steno ali na tla. Ne glede na to ali boste z njo ogrevali in hladili en prostor ali celotno stanovanje, v vsakem primeru je to za vas edinstvena in najbolj učinkovita ogrevalna rešitev, katero lahko upravljate prek aplikacije s katere koli lokacije.

 

Cena toplotne črpalke naj ne bo pogoj za pametno investicijo

 

Ko se odločate za nakup katerekoli toplotne črpalke, je cena toplotne črpalke sicer izjemno pomemben dejavnik, ampak je na investicijo potrebno gledati z dolgoročnega vidika, ki bo hiši prinesel nemoteno ogrevanje ali hlajenje, toplo vodo in ekološko učinkovito napravo. Ste vedeli, da večina toplotnih črpalk proizvede trikrat več toplote kot iz navadnih električnih ogrevalnih naprav? Za razliko od peči na les in olje so toplotne črpalke tudi veliko varnejše, saj ogenj ni njihov proizvod izgorevanja. 

Cena toplotne črpalke se zelo razlikuje, vendar se na dolgi rok lahko z ustrezno investicijo prihrani izjemno veliko denarja. Stroški nakupa in vgradnje toplotne črpalke se gibljejo zelo različno in so odvisni od različnih dejavnikov. Seveda je investicija odvisna tudi od števila in velikosti ogrevalnih prostorov. Ker so toplotne črpalke okolju zelo prijazne, imate možnost pridobiti tudi subvencije.