Toplotna izolacija je pomembna v vseh stavbah

Toplotno lahko izoliramo stene, talne plošče, kletne stene ter ostale temelje v stavbi.
Toplotna izolacija nam omogoča, da toplota ne uhaja ven, prav tako pa nam zagotavlja, da poleti vroče sonce ne more preveč vplivati na temperaturo v stavbi. V preteklosti so veliko uporabljali stiropor, nato pa so na trg začeli prihajati novi in novi izdelki za toplotno izolacijo, ki so prav tako cenovno dostopni. Pred nakupom se moramo dobro pozanimati o izdelku ker njegovi namembnosti. Izolacija hiše ni poceni, zato se pred pričetkom posvetujte o vseh načrtih in poteku, kako se bo toplotna izolacija delala. Delo je počasno, natančno ter zahtevno, zato delo prepustimo strokovnjakom.

Izolacija stropa je zelo pomembna, ker se toplota v stanovanju vedno dviga, da preprečimo izgubo toplote, ne varčujmo pri izolaciji stropa. V primeru da se velika večina stropa nahaja nad delom, kjer ni ogrevanja, vam lahko zagotovimo, da toplota nekontrolirano uhaja. Izolacijski material na stropu mora biti debel najmanj 12 cm, da nam zagotovi, da toplota ne uhaja ven.

Izolacija stropa je pomembna v vseh sobah, v bivalnih in prav tako v sobah, kjer niso namenjene bivanju, ravno zaradi tega, da je enakomernost po celi stavbi.

Izolacija stropa je kratkotrajen proces, ki pa nam v hitrem času pokaže dobre rezultate. Tudi če se topel zrak zadržuje na vrhu pri zidu, vam to ne bo predstavljajo problema, kajti topel zrak bo v sobi ostal, obenem pa bo krožil po sobi. Prav tako se bo gretje med zimo zelo zmanjšalo, kar nam prinese tudi nekaj ostanka denarja. Izolacija je stvar, ki seveda zelo veliko stane, obenem pa nam prinese veliko udobja ter prav tako tudi čez čas prihranimo nekaj denarja. Zato je investicija v izolacijo definitivno pametna ter pravilna odločitev.