Turistična ponudba Bovca

Posočje se s svojo turistično ponudbo bliskovito razvija, predvsem pa na tem področju prednjači Bovec, ki velja za enega izmed večjih posoških turističnih centrov. Vsekakor to velja, če iščemo adrenalinske aktivnosti in spremljevalno turistično ponudbo.

Najbolj priljubljene aktivnosti

Nedvomno je za rafting Bovec najbolj priljubljena izbira. Prav rafting predstavlja aktivnost, po kateri je tu največ povpraševanja. Nič čudnega, saj reka Soča v zgornjem delu ponuja idealne pogoje za rafting, Bovec pa prav tam predstavlja odlično izhodišče. To storitev imajo v ponudbi praktično vsi turistični ponudniki, ki izvajajo dejavnosti na tem področju.

Seveda ni le za rafting Bovec posebej oblegan. Tudi številni kajakaši se odločijo svoj spust začeti tu. To velja predvsem za začetnike oziroma tiste, ki bi radi spust opravili v družbi vodnikov ali v organiziranih skupinah. Bolj izkušeni kajakaši se pogosto odločajo za druge vstopne točke.

Za canyoning Bovec prav tako predstavlja priljubljeno izhodišče. Soteskanje sicer še ni ena izmed tistih aktivnosti, na katere bi takoj pomislili, a si vsekakor zasluži omembe. Za canyoning Bovec ponuja kar nekaj izbire, saj je v okolici veliko zanimivih rečnih strug in korit ter raznih potočkov, ki zagotavljajo nepozabno raziskovanje. Nedvomno tudi za canyoning Bovec postaja pravo središče v tem delu države.

Tisti, ki ne želijo svojega časa preživljati na vodi, imajo še veliko drugih opcij. Ena izmed priljubljenih izbir je skok s padalom, ki ga je možno izvesti samostojno ali v tandemu. Če bi vseeno radi ostali na tleh, so na izbiro še mnoge druge oblike aktivnega dopustovanja v naravi – pohodništvo, gorsko kolesarjenje, tek …