Uradni prevajalci dokumentov ali sodni tolmači

Uradni ali sodni prevodi veljajo za prav posebno obliko prevodov. Opravljajo jih lahko le uradni prevajalci dokumentov ali sodni tolmači. To so jezikoslovci, ki so opravili izpit za sodnega tolmača ter tolmačenje ene ali več jezikovnih kombinacij zaprisegli pri Ministrstvu za pravosodje. Uradni dokumenti so torej sodni prevodi, ki jih za vas lahko pripravijo izključno zapriseženi tolmači. Prevedene uradne dokumente pa lahko uporabite doma ali kje drugje po svetu.

Katere dokumente najpogosteje prevajajo uradni prevajalci dokumentov?

Sodno prevajanje ali prevajanje uradnih dokumentov najpogosteje vključuje sodni prevod spričevala, sodni prevod rojstnega lista, sodi prevod potrdila o nekaznovanosti, sodni prevod policijskega zapisnika, sodni prevod potrdila o zakonskem stanu, sodni prevod izpisa iz registra, sodni prevod diplome, sodni prevod pooblastila, sodni prevod certifikata ter podobno.

Zaupanje in varnost podatkov

Vsi vemo, kako zelo pomembno je nekomu zaupati ter verjeti, da bo prav vse narejeno tako, kot je potrebno. Uradni prevajalci dokumentov morajo ves čas skrbeti tudi za to, da ne izdajo zaupanja svojih strank in da z njihovimi uradnimi dokumenti ravnajo previdno. Sodno overjene dokumente pa jim v najkrajšem možnem času dostavijo na dogovorjeno mesto. Pri tem ni nikakršnih administrativnih ali kakršnih koli drugih zapletov.

Povpraševanje preko spleta

Če si slučajno želite prevesti še kak drug uradni dokument, ki ni na seznamu njihovih ponujenih storitev, pa je najbolje, da preko spleta izveste za kontakt primerne prevajalske agencije. S pomočjo maila ali telefonskega pogovora boste lahko vprašali še za katero koli drugo možnost. uradni prevajalci dokumentov vam bodo odgovorili v najkrajšem možnem času. Tako boste lahko dali prevesti tudi svoj dokument, ki ga v zelo kratkem času nujno potrebujete.

Storitve, ki so povezane s prevajanjem uradnih dokumentov, so ugodne. To lahko preverite tudi na spletnih strani agencij, kjer vam take storitve tudi ponujajo. Morda naletite še na kak poseben popust.