Uspešen nakup na dražbi

Ko smo se odpravili na dražbo, nismo vedeli, kaj pričakovati. Upali smo seveda, da bomo uspešni. Da bo dražiteljev malo ali nič, da izklicna cena ne bo rastla tako močno, da si je ne bi mogli privoščiti. In da dražbe ne bo potrebno zaključiti neuspešno.

Ali se je zgodilo prav to in ste srečnež, kateremu je uspelo kupiti predmet? Odlično. Le malo je takšnih priložnosti, ko lahko po izjemno ugodnih cenah kupujemo odlične predmete. In, če nam je uspelo, je to super. Seveda smo veseli in že hitimo poplačati vse, da postanemu tudi v celoti srečen lastnik.

Kakorkoli, uspešen nakup dražbe, je nakup, ko smo po sprejemljivi ceni kupili predmet, katerega smo mogoče nekoč zgolj opazovali in si želeli. To gre lahko za nepremičnino, avtomobil, kakšno super posebno sliko ali karkoli drugega, kar je v tistem trenutku predmet dražbe.

Kaj je botrovalo temu, da smo mi tisti srečnež, je seveda v tem trenutku nepomembno. Pomembno je zgolj to, da nam je uspelo. In, kakšni so naši načrti vnaprej oziroma, sedaj, ko je za nami uspešna dražba, mogoče postanemo reden obiskovalec teh.

Dražbe so uspešne ali neuspešne, pa vendar, ne glede na izzid, vemo, da je veliko odvisno tudi od sreče in nikakor od nas. Tudi od naših finančnih zmožnosti, ki so seveda najbolj odločujoče v primeru nakupovanja. V kolikor bomo lahko odšteli več, imamo več možnosti za nakup, sicer pa manj. Kakorkoli, če bomo verjeli v tisto, da kar nam je namenjeno, nas tudi počaka, bomo verjetno se tudi lažje sprijaznili z morebitnim neuspehom. In seveda upali na prihodnjič.

Ko končani dražbi in v primeru uspešnega nakupa, se dogovorimo s prodajalcem o vseh podrobnostih, plačilu in drugih pomembnostih, ki se nas tičejo, zato, da tudi postanemo lastnik določenega predmeta. Običajno so pravila nekako enaka, pa vendar je najbolje se posvetovati s prodajalcem.