Vrtne kosilnice za vsak vrt

Vrtovi se med seboj zelo razlikujejo, še posebej če k tem dodamo še takšne in drugačne zelenice, ki se obdelujejo na enak način. Če govorimo o kosilnicah, je namen površin skorajda nepomemben – tako golfišče kot domačo trato bo treba pokositi brezhibno. Na srečo pri tem svojo pomoč ponujajo dovršene kosilnice, ki so v široki ponudbi prilagojene prav vsakemu opravilu. 

Najzahtevnejšim uporabnikom, torej tistim, ki imajo opravka z zelo velikimi zelenimi površinami, bo najbolj zanimiva opcija vrtni traktor. Husqvarna je ena izmed uglednih znamk, ki ponuja zelo privlačne modele vrtnih traktorjev, s tem pa cilja predvsem na profesionalne vrtnarje, ki se redno soočajo z velikimi zelenicami in različnimi izzivi, ki jih te prinašajo. Vrtni traktor Husqvarna bo odlično opravil svoje delo, pogosto pa se bo izkazal tudi s tem, da poleg primarne funkcije opravlja še mnoge druge naloge. Tako lahko takšno vozilo uporabljajo tudi tisti, ki košnje velikih površin sploh nimajo v prvem planu. Res pa je, da bo vrtni traktor Husqvarna morda nekoliko pretiran za tiste, ki kosijo manjše vrtove, prav tako se taka naprava nekoliko slabše znajde na kompleksnih površinah in zahtevnih terenih.

Nič zato, druge vrtne kosilnice bodo uspešno pokrile potrebe takšnih uporabnikov. To so lahko samohodne kosilnice, morda celo robotske kosilnice, ki so idealne za obdelavo manjših in srednje velikih vrtov, dobro se obnesejo tudi na kompleksno oblikovanih površinah in strmem terenu. V mnogih primerih pa takšne vrtne kosilnice ne bodo zmogle opraviti zahtevne naloge – takrat bo najbolje, da orodje v roke primemo sami. Kosilnica na nitko je vsestransko uporabna in bo brezhibno pokosila travo okoli vsake ovire. Posebej dobro se ta opcija obnese pri košnji površin okoli hiše in drugih objektov. 

Težko si predstavljamo, da za kakšen izziv pri košnji ne bi našli ustrezne vrtne kosilnice. Ponudba je res pestra, le najti bo treba pravi model.