Že imaš izpit za avto?

Hej, si že uspel pridobiti izpit za avto. V kolikor ne, si preberi ta prispevek in pridobil boš vse informacije kaj potrebuješ opraviti preden postaneš voznik začetnik.

Vsi si že od mladih nog želimo voziti avto oz. smo navdušeni, ko nas starši posedejo za volan in se premikamo po cesti. Ta strast ostane v nas, vse dokler ne dopolnimo 18 let in imamo možnost postati voznik začetnik. Na cesto sodimo v kolikor izpolnjujemo nekaj osnovnih stvari, ki so: prva pomoč, zdravniško dovoljenje in teoretični ter praktični del. Je vse to težko opraviti? V povprečju 85% voznikov izpit opravi v dveh mesecih. To pomeni, da se prijaviš na vse aktivnosti, ki so zgoraj omenjene in po dveh mesecih uspešno opraviš varno vožnjo.

Ti je že uspelo?

V kolikor še nisi med tistimi kandidati, ki imajo vozniško dovoljenje ti priporočamo, da greš po korakih in vozniški izpit bo tvoj bistveno hitreje. Prva pomoč se organizira skoraj v vsakem večjem kraju, kjer vse voznike začetnike seznanijo o nujnih stvareh kako reagirati v prometu v kolikor pride do nesreče oz. drugih okoljskih dogajan. Seveda nam prva pomoč pride prav tudi v splošnem življenju, saj lahko praktično pomagamo vsakemu. Na prvi pomoči se naučimo osnov, da lahko ponesrečencu nudimo prvi pomoč pri nesreči. Druga stvar, ki jo je potrebno opraviti je zdravniški preizkus. Zakaj je potrebno opraviti zdravniški preizkus, če pa sem zdrav? Na zdravniškem preizkusu se preverijo refleksni predeli telesa, vid, sluk, krvna slika in na podlagi tega zdravnik oceni ali ste nov primeren voznik. V kolikor so vsi kriteriji izpolnjeni, ni nobenih težav da dovoljenja ne bi dobili. Na kaj je potrebno biti pozoren: da sledimo zdravnikovim navodilom, ki nam jih da in da ga poslušamo kaj nas vpraša. V kolikor zasledi, da je vaš fokus drugje je velika verjetnost, da boste deležni dodatnih vprašanj. Tretja stvar pa je teoretični in praktični preizkus pred pridobitnivjo dovoljenja. Teoretični del vključuje pisni del obnašanja deležnikov v cestno prometnem prostoru. Teoretični del se je potrebno naučiti, saj so za vse deležnike pravila na cesti enaka in jih je potrebno upoštevati. Pri praktičnem preizkusu pa je potrebno pokazati vozniške veščine, ki jih pridobite v sklopu 30 učnih ur. Učne ure se izvajajo pod nadzorom inštuktorjev, ki je z vami tudi na glavni vožnji.

Pojdite po korakih in si hitreje zagotovite vozniško dovoljenje.