Zobozdravstvene storitve v Ljubljani

Zobozdravnik Ljubljana je verjetno najboljša možnost, če imamo težave z zobmi. V mestu je veliko ponudbe, ki pokriva praktično zobozdravstvene storitve, a to še ni glavni razlog za brskanje po ponudbi ljubljanskih zobozdravnikov – možno je izbirati tudi med ponudniki, ki prinašajo različne izkušnje in tudi različne cene.

Prav cena je pogosto razlog za menjavo zobozdravnika oziroma iskanje novega. Nič čudnega, saj se lahko na primer za implantat cena razlikuje tudi za več kot 100 evrov! Jasno je, da bomo z zanimanjem pobrskali po ponudbi in se pozanimali, kaj in za koliko sploh ponuja določen zobozdravnik. Ljubljana vsekakor predstavlja pravo rešitev, a jo bomo morali najprej najti, kar ob tako bogati ponudbi ni vedno enostavno.

Katere storitve so na voljo?

Na voljo imamo praktično vse storitve, ki jih od zobozdravnikov lahko pričakujemo. Vsaka zobozdravniška ambulanta nudi redne preglede in osnovna zdravljenja, ki so večinoma v domeni osebnih zdravnikov in krita s strani obveznega zdravstvenega zavarovanja. Še mnoge storitve pa vabijo tiste, ki želijo še bolje poskrbeti za svoje zobe. Za implantat cena na primer ni vedno krita s strani zavarovanja, zato imajo tovrstne storitve večinoma v ponudbi zasebni zobozdravniki. Podobno velja za ortodontske storitve, pri katerih je sicer nekaj več možnosti za ugodne, celo brezplačne rešitve. Zobozdravnik Ljubljana pa nenazadnje nudi še mnoge precej osnovne ali zelo napredne storitve, na primer osnovno ustno higieno in zobni rentgen ali pa celo oralno kirurgijo.

Katerega zobozdravnika izbrati?

Težko se je odločiti le za enega ponudnika, ko pa je ponudba tako široka. V prvi vrsti se odločamo na podlagi lastnih potreb in želja, seveda pa ne moremo niti mimo stroškov. Omenili smo že, da za implantat cena lahko zelo niha, to pa velja tudi za večino drugih samoplačniških storitev. Je pa pametno ceno podrediti drugim lastnostim in izbrati zanesljivega izvajalca, tudi če zahteva kak evro več.