Rezervni deli za kmetijsko mehanizacijo

Oprema na kmetiji je zelo robustna in bo preživela tudi večje obremenitve, ne moremo pa pričakovati neomejene življenjske dobe. Sploh ne, če upoštevamo zahtevne pogoje in terene, na katerih se oprema uporablja. Seveda imamo pogosto opravka s povsem ravnimi in lepo urejenimi površinami, a to je prej izjema kot pravilo. Traktorji lahko opravijo tudi z zelo neugodnim terenom, hkrati so stalno v pogonu, prav tako obremenjena je mehanizacija. Da bi lahko kar se da dobro izkoristili zmogljivosti, ki jih ponuja oprema, je treba imeti pri roki tudi nekatere rezervne dele. Rezervni deli za kmetijsko mehanizacijo so neprecenljivi na vsaki kmetiji, saj v času dela ni veliko priložnosti za obisk servisa, prav tako se pozna vsaka zamuda. Okvare in poškodbe je treba torej nasloviti še preden do njih pride.

Nekateri kosi mehanizacije omogočajo zelo enostavno popravilo. Pri tem izstopajo predvsem rezervni deli BCS. Ti služijo kosilnicam, ki so znane prav po tem, da jih je zelo težko uničiti in zelo lahko popraviti. Rezervni deli BCS so nadvse uporabni za vse, ki se včasih zapeljejo tudi na kakšen neugoden teren in pričakujejo poškodbe na svoji kosilnici. To se lahko hitro zgodi, saj se BCS kosilnice uporabljajo tudi za košnjo na zahtevnih kamnitih terenih in površinah z večjimi nakloni. Rezervni deli BCS v takšnem okolju zagotovijo popolno zanesljivost kosilnice in omogočajo nemoteno košnjo. Tudi če se kak nož poškoduje, ga lahko enostavno zamenjamo kar na terenu, pravzaprav pa lahko kosilnico uporabljamo tudi brez kakšnega noža ali dveh.

Prav tako pomembni so rezervni deli za kmetijsko mehanizacijo, ki se uporablja pri drugih opravilih. Ne smemo pa pozabiti še na traktorske dele, ki so pravzaprav pogosto še pomembnejši, saj brez traktorja ne moremo uporabljati mehanizacije. Dobro se bodo znašli le tisti, ki so na delo dobro pripravljeni z zalogo rezervnih delov.