Visokotlačni čistilnik z močnim curkom

Visokotlačni čistilnik je uporaben predvsem zato, ker ima zelo močan curek vode, s katerim lahko čisti zunanjo ali notranjo površino. Uporabljajo ga predvsem profesionalni čistilni servisi, ki se ukvarjajo s čiščenjem okolice hiš ali velikih dvoran ter hal. S pomočjo visokotlačnega čistilnika je delo namreč izredno hitro opravljeno.

Visokotlačni čistilnik ima dodan rezervoar za čistilo, ki ga lahko po želji uporabimo ali pa tudi ne. Velikokrat že moč vode zadostuje. Kadar pa se soočamo z trdovratnimi madeži moramo uporabiti primerno čistilo s katerim bomo lahko odstranili sledi maščob ali katrana.

Visokotlačni čistilnik bodo profesionalni čistilci uporabili za pripravo dvoran, ki jih uporabljajo za prireditve. Velikokrat so dvorane dlje časa neuporabljene in jih je potrebno pred pripravo proslave urediti. V takšnih primerih bomo tla najhitreje očistili z visokotlačnim čistilnikom. Seveda pa ga bomo uporabili tudi po koncu predstave, ko bo na tleh veliko umazanije.

Škarje za živo mejo na elektriko

Škarje za živo mejo imamo doma vsi, ki imamo okrog hiše vsaj malo žive meje, ki nas varuje pred nezaželenimi pogledi iz okolice. Tisti, ki imajo zelo malo zasajene žive meje, ne potrebujejo škarij za živo mejo, ki bi delovale na elektriko. V kolikor imamo veliko površne pa bomo delo hitreje in lepše opravili z električnimi škarjami za živo mejo.

Škarje za živo mejo uporabljajo tudi urejevalci okolice in komunalni delavci. Urejevalci okolice imajo v pomladanskem času veliko dela in morajo vsaj enkrat na mesec postriči tudi živo mejo in ostalo grmičevje v javnih parkih ter na zelenih površinah.

Škarje za živo mejo bodo uporabne tudi za ostalo okrasno grmovje, ki ga bodo morali delavci pred cvetenjem lepo obrezati in mu pripraviti lep obliko. Obrezovanje grmičevja in žive meje zahteva določeno prakso in ni enostavno, vendar nam bodo dobre škarje v veliko pomoč.