Iskanje najboljše zobozdravniške ponudbe

Čeprav zobozdravniki veliko storitev in osnovni nabor izdelkov nudijo tako rekoč zastonj, saj je ta ponudba vključena v osnovno zdravstveno zavarovanje, pogosto naletimo na stroške, ki spremljajo kakšne dodatne storitve ali višji standard izdelkov. V tem primeru bo treba nekoliko bolj pozorno pobrskati po ponudbi in se pozanimati o storitvah in izdelkih, pa tudi ceni.

Največ sreče z iskanjem odlične ponudbe bo tam, kjer je se nahaja dober zobozdravnik. Ljubljana ponuja največjo koncentracijo zobozdravnikov pri nas, s tem pa tudi največ možnosti pri iskanju dobre ponudbe. Seveda ni vseeno, kakšen je zobozdravnik, Ljubljana na drugi strani gotovo predstavlja tudi več zobozdravnikov, ki jih ne bi mogli priporočiti. Res je, da imajo ponudniki znotraj mesta prednost v tem, da so odzivni in dostopni, a njihovo ponudbo gre ocenjevati še na podlagi mnogih drugih dejavnikov. Prav ti ključno odločajo o zadovoljstvu, je pa to nekoliko odvisno tudi od tega, za kakšne izdelke oziroma storitve pravzaprav gre. In tudi pri tem ima velik vpliv to, kateri je izbrani zobozdravnik – Ljubljana z zbirko zobozdravnikov pokriva potrebe širokega kroga pacientov, tako da je možno dobiti številne napredne storitve in izdelke.

Med najbolj priljubljenimi izdelki je zobni implantat, cena za te je dokaj ugodna in privlači veliko povpraševanja. Iskanje najboljše zobozdravniške ponudbe v tem primeru ne bo težko, saj lahko storitve te vrste najdemo v praktično vsaki boljši ordinaciji. Poleg tega bo za implantat cena povsod dokaj ugodna, tako da cenovna razlika ne bo premamila v izbiro kakšnega neustreznega izvajalca. V vsakem primeru je pametno najti strokovnjaka, ki se na svoje delo dobro spozna, predvsem pa takšnega, ki nudi kakovostne izdelke z dobro garancijo. Za implantat cena ne odraža vsega, kar lahko pričakujemo, zato se je treba tudi dodatno pozanimati o tem, kaj ponudba pravzaprav vključuje. Na srečo so zobozdravniki praviloma zelo odprti glede tega.