Kdaj izbrati tuniko in kdaj bluzo?

Vse ženske imamo rade veliko izbiro bluzic, tunik, majčk, srajčk in topov v svoji omari.

In kljub veliki izbiri imamo zjutraj še vedno veliko težavo kakšen zgornji del izbrati. Kaj je sploh razlika med bluzo in tuniko? Seveda, dolžina. Bluzice/majčke so ponavadi krajše, medtem ko so tunike daljše. Ponavadi so dovolj dolge, da pokrijejo našo zadnjico.

Tuniko je tudi veliko lažje kombinirati (seveda, če predpostavljam, da tudi ti pogosteje nosiš hlače kot krilo) s spodnjimi deli. Seveda imaš vso svobodo pri kombiniranju, tvoje počutje v oblačilih in samih outfitih mora vedno biti na prvem mestu! Vendar glede na moje dolgoletne izkušnje, ti priporočam naslednje:

Če na zgornji del kobiniraš pajkice, ti toplo priporočam, da izbereš tuniko namesto krajše bluze ali majčke. Pajkice so namreč popolnoma oprijete in lahko v kombinaciji s krajšo majčko, izgledajo manj elegantno. Če pa k pajkicam skombiniraš daljšo tuniko, ki bo pokrila tvojo zadnjo plat, ti obljubim, da se boš v samem outfitu bolje počutila, hkrati pa boš izgledala bolj elegantno. Saj veste kako pravijo, kar je skrito, je še bolj privlačno. Izbereš lahko tuniko, ki je spredaj krajša in zadaj daljša, pomembno je le to, da pokriješ zadnjico. Potem si popolnoma pripravljena, da greš v pajkicah po opravkih, na kavo s prijateljicami ali pa na razgovor v službo. Na pajkice skombiniraj še lepe petke in tvoj izgled bo popoln.

Če se pa odločiš, da boš zgornji del kombinirala s hlačami, no potem je izbira veliko lažja. Hlače so namreč iz debelejšega materiala, ki tudi privzdigne če slučajno kaj visi. Zato boš v hlačah izgledala elegantno tudi če izbereš srajčko, navadno majčko ali čipkast top.

Pri krilih pa je spet druga zgodba. Pri krilu ti svetujem da izbereš krajšo bluzico ali srajčko, odvisno od tvojega osebnega stila in priložnosti kamor boš nosila ta outfit. Ker roko na srce, če na krilo oblečeš tuniko, bo to tvojo postavo kar malenkost pokvarilo, saj bo tunika vizualno skrajšala tvoj torzo (medtem ko v kombinaciji pajkice+tunika efekt ni enak, saj te pajkice zaradi oprijetosti vizualno »podaljšajo«). Tega pa si nikakor ne želiva kajne?

Sicer je pred nami že zima, ampak vseeno, nasvet za toplejše dneve v prihodnjem letu. K kratkim hlačam, kapri hlačam ali 7/8 hlačam pa lahko kombiniraš karkoli ti srce poželi. Seveda je poletje tudi bolj igriv letni čas, ko si lahko dovolimo več svobode pri izražanju osebnega stila in takrat te za »pravila« glede dolžin zgornjih delov ne rabi skrbeti. Poskrbi samo, da se hlače barvno ujemajo z bluzo ali tuniko, ki jo boš nosila. Nasveti glede barv, no to je pa že tema za prihodnjič…