Najcenejše adrenalinske aktivnosti v Posočju

Posočje se razvija v pravi turistični center za adrenalina željne obiskovalce. S tem raste tudi ponudba adrenalinskih aktivnosti, ki so nenazadnje glavna atrakcija za večino obiskovalcev. V poplavi možnosti in ponudnikov je včasih kar težko najti tiste aktivnosti, ki bi jih najraje preizkusili, še posebej če nočemo po nepotrebnem zapravljati denarja. Katere so najcenejše adrenalinske aktivnosti v Posočju in kaj lahko od njih pričakujemo?

Najcenejša aktivnost je verjetno rafting. Bovec z obilico turističnih ponudnikov odpira konkurenčno ponudbo, v kateri je vedno moč najti ugodne cene. Za rafting Bovec zahteva le kakšnih 40 evrov, kar vključuje voden adrenalinski spust vključno s prevozom v obe smeri in vso potrebno opremo. Še cenejši so družinski spusti, pri katerih je vena morda nižja od 40 evrov. Vsekakor ima za rafting Bovec zaradi velikega povpraševanja najbolj ugodne ponudbe, zato se splača natančneje preveriti, kaj nudijo posamezni ponudniki. Še nižje so cene za tiste, ki želijo spust opraviti v lastni režiji, torej cena najema rafta in tudi kajaka, a teh storitev ne moremo primerjati z organiziranimi spusti.

S cenami raftinga se lahko primerjajo nekateri programi za canyoning. Soča za to dejavnost ponuja svoje pritoke, ki omogočajo izvedbo različnih vodenih odprav. Za canyoning Soča sama ni ustrezna, so pa na voljo različni potoki, ki se razlikujejo v mnogih lastnostih, predvsem v dolžini struge in zahtevnosti prehoda. Posledično se razlikujejo tudi programi za canyoning – Soča tudi pri raftingu in kajaku različne vrste spustov ponuja po različnih cenah, pri soteskanju pa je to še bolj očitno. Cenovni razpon je zelo širok, najcenejši programi pa se kosajo celo z ugodnimi ponudbami raftinga. Spust po strugi potoka Sušca bo na primer stal le okoli 50 evrov, medtem ko daljše in zahtevnejše ture hitro presežejo 100 evrov in gotovo ne sodijo več med najcenejše adrenalinske aktivnosti, ki jih ima ponuditi Posočje.