S čolnom po Soči

Obiskovalci Posočja vzdihujejo nad čudovito naravo, ki jo v dolini pod Julijskimi Alpami napaja smaragdna reka. Nekateri trdijo, da je najlepši pogled od zgoraj, zato si privoščijo skok s padalom ali pa se povzpnejo na okoliške vrhove, drugi pa vztrajajo, da je lepše okolico občudovati od blizu. Bližje kot na reko samo pa ne gre – zato so aktivnosti na čolnih v tem koncu še posebej priljubljene. Jasno je, da je za rafting Soča idealna izbira, enako velja za kanu in kajak. Bovec, Kobarid in Tolmin nudijo veliko priložnosti za tovrstne aktivnosti, nekaj zase pa bodo našli prav vsi ljubitelji plovbe po čudoviti reki.

Za rafting Soča verjetno ne bi mogla biti bolj primerna. Združuje namreč kombinacijo dinamičnih brzic, ozkih korit ter širokih in počasnih delov, kar zagotavlja odlično izkušnjo pri spustu v napihljivem čolnu. Čeprav je treba biti na nevarnejših odsekih zbran in držati ravnotežje, je običajno na spustu dovolj časa za občudovanje okolice, ki je pravzaprav glavna atrakcija Posočja. Ker pa je rafting Soča je ena izmed najbolj priljubljenih dejavnosti, zato se lahko zgodi, da bo na reki gneča!

Najboljši kraj je za kajak Bovec. Tu so zbrani ponudniki organiziranih spustov s kajaki, pa tudi veliko organizacij, ki ponuja najem opreme in prevoze. Jasno pa je za kajak Bovec odlična točka tudi zato, ker nudi lepe vstope v Sočo. Kombinacija bogate ponudbe in dostopne reke pa je seveda prav tisto, kar iščejo navdušenci nad kajakom v teh krajih. Tudi kajakaši v poletnih dneh na reki niso redkost!