Zanimive vrste masaže

Ponudbe masažnih salonov so pogosto opremljene z zelo zanimivimi storitvami, med katerimi najdemo poleg klasičnih masaž še razne druge zadeve. Posebej zanimive pa so tiste masaže, ki se poslužujejo različnih pripomočkov in dodatkov. Na ta način se lahko popestri na primer tudi tradicionalna tajska masaža, pa celo terapije, kot je refleksna masaža stopal.

Tradicionalna tajska masaža

Tajska masaža že sama po sebi s tradicionalno metodo predstavlja zanimivost v ponudbi masažnih salonov. Ni pa nujno, da sledimo tradicionalnim načelom. Čisto možno je tajsko masažo dopolniti z dodatnimi zanimivostmi. Ena izmed priljubljenih različic je tajska masaža z aroma olji, ki je kot nalašč za popolno sprostitev, poleg tega imajo eterična olja tudi druge posebne učinke. Še ena različica tajske masaže pa se izvaja s kokosovim maslom, ki zagotavlja pravo razvajanje in tudi številne pozitivne učinke za kožo in duha. Tradicionalna tajska masaža torej ni edina izbira na tem področju, temveč dopušča še mnoge zelo privlačne popestritve.

Refleksna masaža stopal

Pri refleksni masaži gre za stimulacijo refleksnih točk, ki vplivajo na druge dele telesa. A tudi v tem primeru lahko to osnovo dopolnimo z nekaterimi zanimivimi variacijami. Ena izmed priljubljenih izbir na tem področju je masaža s palčkami, ki pomagajo pri izvajanju te tehnike, hkrati pa pričarajo prav poseben občutek. Refleksna masaža stopal s palčkami poteka po istem principu, le da se za masiranje uporablja drug pripomoček. Na ta način je masaža zanimiva in sproščujoča, a seveda še vedno prav tako koristna in učinkovita kot v izvirni različici.